Home » Uncategorized » Kur teisybė?

Kur teisybė?

Kažkada neseniai skaičiau straipsnį, kuriame buvo pasakojama, jog apklausa parodė, kad švedų jaunimas labiau nori skaityti knygas, paremtas tikrais faktais, i ne fikciją.  Aš tikrai nepriklausau mėgstančiųjų “based on a true story” kategorijai.

Niekada nesitikiu, jog knyga man papasakos kažkokią teisybę, retai žaviuosi tiksliais ir biografiniais aprašymais, visai nebūtina, kad knyga man perduotų tikrus nesumeluotus faktus.

Išskyrus vieną knygų tipą.

Galvoje turiu receptų knygas!

Jose tiesiog draudžiama išgalvoti nepatikrintus faktus, realybės neatitinkančius miltų ir cukraus kiekius. (Ar pastebėjot, jog receptų knygose maistas visada atrodo daug gražiau nei tas, kurį vergiškai sekdamas receptą pasigamini savo virtuvėje?)

Baisus čia daiktas, jei kuriame nors knygos leidime Ana Karenina būtų palindusi po tramvajumi, o ne traukiniu. Nieko tokio baisaus, jei Šerloką Holmsą būtų sukramtęs Baskervilių ciuciukas. Nieko tokio, jei Ema Bovary būtų buvusi ištikima savo vyrui.

Be kai receptų knygoje nurodomas per ilgas laikas pyragui laikyti orkaitėje… štai tada aš kaip skaitytoja baisingai susinervinu.

Prie didžiulės bliekos sudegusio morengo – K.Ž.G

Advertisements

8 thoughts on “Kur teisybė?

    • Audra, nea..visiskai ne. Sudege butent is vidaus, nes pagal recepta i morenga imaisiau Rice Crispies… Tai net tie rice crispies viduje visiskai parudavo 🙂

      Kitaryt reikejo viska is naujo daryti. Jau buvau pati i konditerija bevaziuojanti gatavo torto pirkti 😀

  1. Giedrut, kas čia tave taip apmovė?!

    Morengų kepimui, kaip ir kitų lepių reikalų, yra tam tikros gairės, taisyklės ir reik anų įsitvėrus laikytis, nes kitaip šnipštas bus. Gal ten to receptų kūrėjo virtuvėj orkaitė mažumėle pagedusi… O gal jis su profesionalia įranga dirbo ir paprastoj virtuvėj jo šedevrai nebeišeina…

    Aš tai sakau TU NEPASIDUOK ir kepk morengą dar kart!

    • Nepasidaviau, ryte nauja namuose kepem.

      Tik pries tai as prisiskaiciau kitu panasiu receptu, ir juose buvo parasyta 1.5 valandos 100 laipsniu temperaturoje. O ne 1.5 valandos 150 laipsniu temperaturoje.
      Tai buvo labai skanu- morengas, isteptas lime curd, su plakta grietinele ir braskemis.

      Bet vakare, kai sedejau nuvargusi su tuo sudegusiu morengu buvau pazadejusi sau nieko nekepti maziausiai pora meteliu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s